Tjänare

Ghouls, Vampyrernas tjänare

Alla vampyrer har förmågan att skapa mänskliga slavar. Genom att ge en människa av sitt blod så kommer den att få lite av vampyrens förmågor, men kommer samtidigt att bli en total slav till vampyrens vilja.
Detta är ofta ett hemskt tillstånd. Man kan logiskt förstå att man är förslavad och att det inte är äkta. Men trots detta så kan man inte slita sig. Man måste göra som sin mästare säger.

Vampyrer har oftast inget annat än förakt för dessa mänskliga tjänare. Något som visar sig i det amerikanska nedsättande slanguttrycket “ghoul” (likätare). Det finns några få ghouls som har respekt av sina ägare. Det är oftast dem som är tänkta som framtida avkommor eller som besitter en spetskompetens som ägaren inte har.
Men de allra flesta tjänare är inte mycket mer än smutsiga, trasiga individer som slitits från sina hem och sina kära för att passa upp på vampyrers minsta vink. Och dessa slutar inte sällan som mat, eller i tuppfäktningsliknande bataljer mot andra tjänare.

Ett undantag är dock tjänartypen revenant. Det är avlade tjänare. Och precis som skillnaden på rashundar och gatustrykare så behandlas revenanter bättre.
Revenanter bor i särskilda familjer som har olika fördelar och nackdelar.

Revenantfamiljer

Bratovich

Se filmen ”House of 1000 corpses” för att få en bättre uppfattning. Dessa red necks bor ofta på gårdar eller mindre samhällen bort från städerna. De är djuriska och aggressiva, ofta ackompanjerade av hundar och beväpnade med gevär. Bratovicharna är illistiga och sluga snarare än intelligenta. De föder upp klanens hellhounds och spårar varulvar. Bratovich är fanatiskt lojala till klanen och dyrkar generellt Tzimiscerna nästan som en slags gudar. I Uppsala finns en speciell gren av ätten som kallas Sternberg, och som fött fram en del prominenta spelare på mässorna.

Obertus

Eremiter, forskare och spioner. Obertusfamiljen föredrar att hålla till för sig själva ostört eller spendera sin till hjälpandes i Tzimiscers lab. De är ofta briljanta men inte socialt kompetenta.

Zantosa

”Bortkastat blod” enligt många. Dekadenta, perverterade, bortskämda och beroende. Zantosorna samlar på alla degenererade ovanor man kan ha som rik playboy gestalt i WoDs städer. De har en enorm familjeförmögenhet och är inte rädda att göra av med den på alla de sämsta sätten. I nattläget tjänar de Uppsala genom att hålla koll på nattlivet och locka ut människor/mat på gatorna igen efter sabbat har haft sönder maskeraden och skrämt boskapen.

Grimaldi

Sabbatens bankirer. Förvaltar sektens pengar och sköter influenser. Blodsbundna till Ärkebiskopen. Dessa är de revenanter som är minst Tzimisce (ingen vicissitude) och mest mänskliga. Således kan de röra sig fritt på gatorna utan problem. Grimaldis används frekvent för att sopa igen maskeradbrott med sin dominate, sina polisinfluenser och sina pengar.

Kommentarer är stängda.