Vampyrer

Vad är en vampyr?

En enkel fråga som besvaras på väldigt många olika sätt.

Men kort och gott så är en vampyr ett rovdjur. Toppen av näringskedjan. Den som äter istället för att ätas.
Det som lurar om natten, livnär sig på blod från de oskyldiga. En varelse med krafter, förmågor och sinnen som vida överstiger fattningsgränsen för de dödliga.

Myten säger att Kain, trefaldt förbannad av Gud var den första vampyren. Efter att ha offrat det som var honom kärast så vände Gud bort sitt ansikte och änglarna förbannade Kain till att solens strålar inte längre skulle värma honom utan istället bränna honom, att han längre inte kan få näring av mat utan bara få äta blod och aska och den värsta förbannelsen skall vara att han för evigt skall vara ensam och för evigt vandra i landet öster om Nod.

Vampyrteologerna hävdar att det dessa förbannelser lett till att vampyrer brinner av sol och eld, att vampyrer måste dricka blod för att överleva och att den sista förbannelsen gör dels att vampyren kommer leva för evigt, men också att den sanna vänskapen mellan en vampyr och en annan varelse aldrig håller. För även om vampyrer står på toppen av näringskedjan så har de ett naturligt rovdjur som jagar dem.

För vampyrens värsta fiende är andra vampyrer.

 

Kommentarer är stängda.